De heldere champignonsoep is erg populair en word veel gegeten. De normale standaard champignonsoep is vaak een romig en heeft een romige kleur, dit is een heerlijke soep. Vaak word het gegeten als voorgerecht. Het nadeel van deze champignonsoep is dat het heel erg vult, na de soep zitten veel mensen al bijna vol.

Het is natuurlijk zonde om het hoofdgerecht te laten liggen, daarom hier de heldere champignonsoep. Dit is ook een heerlijke soep met champignons (vers is wel het lekkerst). Deze soep is heerlijk licht en heeft toch nog die champignon smaak. De ideale soep voor bij het dineren. De heldere champignonsoep vult veel minder als de romige champignonsoep en u heeft hierna dus nog trek in het hoofdgerecht. Zorg wel dat u de champignons altijd goed wast van te voren. Schrob de champignons goed af met water.

Voor de heldere champignonsoep zijn geen speciale ingrediënten nodig. Alles is makkelijk in de winkel te vinden en vaak heeft u het zelfs in huis. Ook kost het niet veel tijd om deze soep te maken, in 20 minuten staat de soep op tafel, ideaal dus voor de gasten.

 

Opdienen in een soepkom. Lekker met brood of soepstengels. Ook soepgroenten kunnen erbij toegevoegd worden, het is wat u zelf wilt!