Champignons bakken

Gebakken champignons zijn heerlijk en zijn natuurlijk bij de meest uiteenlopende gerechten te serveren. Zo worden gebakken champignons wel toegevoegd aan een omelet, geserveerd bij een sappig biefstukje of bijvoorbeeld op een geroosterd broodje gedaan. Je kunt natuurlijk diverse soorten champignons gebruiken om te bakken. Als je echt wilt genieten van veel smaak aan de champignons, dan kan je het best kiezen voor kastanjechampignons, ofwel crimini paddenstoelen.

 

Ingrediënten voor gebakken champignons

Om de perfecte gebakken champignons te maken heb je de volgende ingrediënten nodig: 30 gram boter, een halve eetlepel balsamico azijn, een halve eetlepel olijfolie, 1 fijngesneden knoflookteentje, 1 mespuntje gedroogde oregano en ongeveer 500 gram kastanjechampignons in dunne plakjes gesneden.

 

De champignons bakken

Neem een braadpan en plaats deze op gemiddeld vuur. Laat de boter in de pan smelten en voeg vervolgens de balsamico azijn toe. Je kunt direct ook de knoflook, de champignons en de oregano in de pan plaatsen. Bak het geheel ongeveer 20 – 25 minuten en proef of de champignons gaar zijn. Als dit nog niet helemaal het geval is, dan kun je nog vijf minuten doorbakken. Loop niet weg van de pan, want gedurende het bakken van de champignons moet je steeds blijven omroeren.

 

Oregano is optioneel

In dit recept wordt oregano gebruikt, mar dit is zeker niet verplicht. Oregano kan snel een wat bittere smaak geven aan de champignons en niet iedereen houdt hiervan. Laat de gedroogde oregano weg of voeg slechts een klein beetje toe wanneer je niet van bitter houdt. Dan kan je zeker genieten van de lekkerste gebakken champignons die je ooit gegeten hebt!

 

Serveren!

Je kunt de gebakken champignons bij de meest uiteenlopende gerechten serveren. Dit is direct ook het grootste voordeel van champignons. Deze laten zich aan smaak uitstekend combineren met vrijwel alle andere smaken. Voor een meer kruidige smaak kan je ook 15 gram boter en 15 gram kruidenboter nemen om de champignons in te bakken. Ideaal voor bij zowel je diner als je lunch.


Laat een reactie achter

De volgende HTML tags and attributes kunnen gebruikt worden: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Reclame

Alle rechten voorbehouden | Copyright 2014 - 2018 | Recepten*xyz

Volg ons op: