Heldere champignonsoep

Verreweg de meeste soorten champignonsoep zijn troebel. De soep is dik en je kunt er gewoonweg niet doorheen kijken. Je hebt eindeloos veel varianten champignonsoepen, zoals onder meer de crème-varianten, de basissoepen en natuurlijk de soepen waarin meerdere soorten champignons zijn verwerkt, zoals witte champignons en kastanjechampignons. Ingrediënten die hierin verwerkt worden, en die bijdragen aan het ondoorzichtig maken van de champignonsoep, kunnen onder meer aardappelen, aardappelzetmeel, bloem, crème fraîche of melk zijn.

 

Minder gezond

Deze bekende varianten van de soepen met champignons als basis zijn aanzienlijk minder gezond dan de heldere varianten. Vaak is het zelfs zo dat een troebele of ondoorzichtige champignonsoep dubbel zoveel calorieën bevat dan een heldere champignonsoep. Daarentegen mag ook worden gezegd dat deze soep wel aanzienlijk beter vult en daarom makkelijker gebruikt kan worden als een hoofdgerecht. Een heldere champignonsoep wordt dan ook vaker gebruikt als bijgerecht, voorgerecht of lunch. Een heldere variant kan zeker wel als hoofdgerecht worden gebruikt, maar dan is het nodig om een extra gerecht erbij te serveren. Je kunt natuurlijk kiezen voor wat extra pasteitjes met champignonragout of bijvoorbeeld voor stokbrood met wat ui, ham en gesmolten kaas.

 

Ingrediënten in heldere champignonsoep

Heldere champignonsoep is in de basis niet meer dan een bouillon met champignons. Dit verklaart natuurlijk ook waarom deze soep zo gezond is en ook zeker onderdeel van een evenwichtig dieet kan uitmaken. Je kunt kiezen voor een enkele soort champignons in deze soep, maar het is ook mogelijk om meerdere soorten samen te voegen in de heldere soep. Doordat de champignons een sterke smaak hebben ontbreekt het in de heldere soep ook zeker niet aan smaak, maar het kan natuurlijk wel zijn dat je er meer verse producten aan toe wilt voegen. Goede, en gezonde, opties zijn in dit geval prei, uien, wortel en natuurlijk vlees. Voor de liefhebber kan de heldere champignonsoep ook worden gemaakt met een goed combinerende wijnsoort. Dit maakt de soep natuurlijk wel een stuk minder gezond.


1 reactie
Laat een reactie achter

De volgende HTML tags and attributes kunnen gebruikt worden: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Reclame

Alle rechten voorbehouden | Copyright 2014 - 2018 | Recepten*xyz

Volg ons op: