Champignonsoep calorieën

Hoeveel calorieën zitten er in 1 kop champignonsoep?

De vraag “hoeveel calorieën zitten er in 1 kop champignonsoep?” is een zeer goede vraag. Je wilt immers niet teveel calorieën binnenkrijgen. Om deze vraag goed te kunnen beantwoorden moet je wel een onderscheid maken tussen de verschillende soorten champignonsoepen. Een heldere champignonsoep bevat namelijk veel minder calorieën dan een gebonden soep. Daarnaast bevatten veelal zelfgemaakte soepen ook minder calorieën.

Onderstaand de calorieën bij een soepkom (250 gram) champignonsoep:

  • Zelfgemaakte gebonden champignonsoep:  88 Kcal
  • Zelfgemaakte heldere champignonsoep:  40 Kcal
  • Unox Champignonsoep: 125 Kcal
  • Franse champignonsoep van Honig: 96 Kcal

 

Wat zijn calorieën?

Het is een maatstaf voor een bepaalde hoeveelheid ‘energie’ wat in een product zit. Vaak worden er minder calorieën genomen tijdens een dieet, men let dan op de verpakking. Hoewel er niet altijd gelet wordt op calorieën, ieder dieet gaat uit van een ander principe en zo zijn er tal van diëten.

Waarom heb ik calorieën nodig?

Voor alles wat je doet heb je calorieën nodig, als je beweegt, groeien, ademhalen. Dat kost namelijk  je lichaam namelijk energie, deze energie haal je dus uit calorieën. Maar met zoveel dingen in het leven moet je de inname van vetten, calorieën beperken. Eigenlijk is een kort ezelsbruggetje genoeg: overal waar TE voorstaat is niet goed. Indien je TE veel energie binnen krijgt en je verbrand dit niet, dan slaat je lichaam het op en zal je merken dat je zwaarder wordt.

Wil je toch eens tellen hoeveel calorieën er in iets zitten? Dan kan je zelf moeilijke sommen maken: Eén gram vet zorgt namelijk voor 9 kcal, één gram koolhydraten voor 4 kcal en één gram eiwit voor 4 kcal. Vitamines en mineralen zorgen niet voor calorieën, water ook niet. Zelf calorieën tellen kan dus als je precies weet hoeveel vet, eiwit en koolhydraten in iets zitten. Gemakkelijker is het om het aantal calorieën gewoon op te zoeken op mijn voedingscentrum.  Daar vul je bijvoorbeeld in ‘champignons’ en dan zie je meteen dat die maar 10 kcal oplevert.


Laat een reactie achter

De volgende HTML tags and attributes kunnen gebruikt worden: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Reclame

Alle rechten voorbehouden | Copyright 2014 - 2018 | Recepten*xyz

Volg ons op: